Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ezzel a mázzal a legfinomabb a kínai Gong Bao csirkemell: otthon készítve is mennyei


A csípős, ragacsos Gong Bao csirkemell otthon elkészítve is igazán finom.


A szecsuáni Gong Bao csirke elkészítése nem különösebben bonyolult. Bár igazi kínai hozzávalókkal lesz a legjobb, ha ezeket nem tudod beszerezni, helyettesítheted őket egyszerűbb alapanyagokkal, például a mirint száraz fehérborral, a hoisin szószt mézzel.

Hozzávalók 4 személyre

A zöldséges csirkéhez
👉 75 dkg csirkemellfilé
👉 2 szál zeller
👉 2 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 dl mirin vagy száraz fehérbor
👉 1 evőkanál szójaszósz
👉 1 evőkanál szezámmag
👉 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
👉 0.5 piros kaliforniai paprika
👉 0.5 zöld kaliforniai paprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj

A mártáshoz
👉 7 evőkanál szójaszósz
👉 2 evőkanál balzsamecet
👉 2 evőkanál mirin vagy száraz fehérbor
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 teáskanál Hoisin szósz vagy méz
👉 1.5 dl alaplé
👉 1 teáskanál étkezési keményítő

Az ízesítéshez
👉 5 cm gyömbérdarab
👉 4 fokhagyma
👉 1 chilipaprika
👉 olaj

Elkészítés:

A csirkét kockázd fel, és szórd meg kevés sóval és borssal. Keverd össze a szódabikarbónát, a bort, a szójaszószt és az étkezési keményítőt egy tálban, forgasd bele a csirkekockákat, és pihentesd a hűtőben fél órát. A mártás hozzávalóit egy kisebb lábosban főzd össze, amíg a cukor felolvad. A kaliforniai paprikát, a vöröshagymát és a zellerszárat vágd nagyobb darabokra. Egy nagyobb serpenyőben nagy lángon három-négy perc alatt pirítsd meg a csirkedarabokat, majd amikor már kifehéredtek, add hozzá a zöldségeket is, és rázogatva pirítsd őket egybe. Néhány perc kell nekik, hogy megsüljenek, ekkor szedd ki és tedd félre őket. A gyömbért és a fokhagymát hámozd meg, a chilipaprikával együtt aprítsd fel, majd ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús és a zöldségek sültek, még egy kevés olaj hozzáadásával nagy lángon pirítsd egy perc alatt meg őket. Öntsd hozzá a mártást, amikor pedig besűrűsödött, tedd vissza bele a csirkét és a zöldségeket. Forrald össze, a végén pedig szórd meg szezámmaggal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések