A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dél-nyugati szomszédunk 4-1-re porozta el Kanadát


Horvátország még az első félidő során megfordította korán összeszedett hátrányát és Kanada 4-1-es legyőzésével egyúttal ki is ejtette ellenfelét a világbajnokság F csoportjában.


F csoport, 2. forduló:

Horvátország–Kanada 4-1 (2-1)

al-Rajjan, Halifa Stadion, 44 374 néző, v.: Andres Matias Matonte Cabrera (uruguayi)
gólszerzők: Kramaric (36., 70.), Livaja (44.), Majer (94.) illetve Davies (2.)
sárga lap: Lovren (56.), Modric (85.), illetve Buchanen (52.), Miller (85.)

Horvátország:
Dominik Livakovic – Josip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Sosa – Marcelo Brozovic – Andrej Kramaric (Nikola Vlasic, 72.), Luka Modric (Mario Pasalic, 86.), Mateo Kovacic (Lovro Majer, 86.), Ivan Perisic (Miraslav Orsic, 86.) – Marko Livaja (Bruno Petkovic, 60.)

Kanada:
Milan Borjan – Alistair Johnston, Steven Vitoria, Kamal Miller – Tajon Buchanen, Atiba Hutchinson (Sam Adekugbe, 72.), Stephen Eustaquio (Ismael Kone, a szünetben), Richie Leryea (David Hoilett, 62.) – Jonathan David (Lucas Cavallini, 72.), Alphonso Davies – Cyle Larin (Jonathan Osorio, a szünetben)

Gyors kanadai gól adta meg a mérkőzés alaphangját, a folytatás kiváló iramot, szórakoztató és folyamatos játékot hozott, mindkét oldalon lehetőségekkel. A horvátoknak időbe telt, amíg képesek voltak feltörni a fegyelmezett kanadai védelmet, és igazán veszélyes területre eljuttatni az akcióikat. A 26. percben már a kapuba is betalált az európai együttes, de les miatt elmaradt az egyenlítés, majd Borjan kapus bravúrja kellett ehhez. A szünet előtt aztán a horvátok nyolc perc alatt fordítani tudtak, bár a rivális lendülete addigra picit megtört.

A horvátoknak időbe telt, amíg képesek voltak feltörni a fegyelmezett kanadai védelmet, és igazán veszélyes területre eljuttatni az akcióikat. A 26. percben már a kapuba is betalált az európai együttes, de les miatt elmaradt az egyenlítés, majd Borjan kapus bravúrja kellett ehhez. A szünet előtt aztán a horvátok nyolc perc alatt fordítani tudtak.

A szünet után támadólag lépett fel Kanada, amelybe a csereember Osorio hozott frissítést. Lüktető volt a tempó, mindkét csapat játékában benne volt az újabb gól. A horvátok területhez jutottak, ami helyzeteket is eredményezett számukra, így Borjannak akadt ismét dolga. A félidő közepén a kanadaiak összjátéka töredezetté vált, a horvátok pedig sokszor lassították a játékot, harmadik góljukkal pedig eldöntötték a meccset.

Kanada ereje és lendülete addigra elfogyott, hiába érkeztek a cserék, a hajrában már nem volt gólveszély a játékukban. A rutinos horvátok kihasználták az ellenfél megroppanását, magabiztosan őrizték az előnyüket, a lefújás előtt pedig a kitámadó riválissal szemben kontrából megszerezték a negyedik góljukat is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések