A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új színpadhoz új nézőteret építenek Földváron

Csütörtökön Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Holovits Huba polgármester is megtekintették a munkálatokat.

A felújítás a „Zöld Város program" részeként valósul meg, amely Balatonföldvár eddigi történetének legnagyobb pályázati forrásból elnyert beruházása. A projekt keretében a leromlott állapotú szabadtéri színpadot és környezetét újítják fel csaknem egymilliárd forintból. A nézőteret csaknem ezerfősre növelik. Lelátó, színpad-kiszolgáló épületegyüttes és különálló jegypénztár is létesül.

A terület rendezésére irányuló pályázatot 2016-ban nyújtották be. Az elhúzódó támogatói döntés, a tervezés, valamint a közbeszerzési eljárás elhúzódása nem várt csúszást okozott a projekt fizikai megvalósításában. A kormány 2020-ban és 2021-ben is többlettámogatást nyújtott a Balaton partján egyedülálló turisztikai beruházás megvalósításához, mert az építőipari és az acélszerkezeti költségek 18–35 százalékkal drágultak, az önkormányzat az államhoz fordult segítségért.

A projektet Balatonföldvár Város Önkormányzata és - konzorciumi partnereként - a Somogy Megyei Önkormányzat szoros együttműködés keretében valósítja meg. Jelenlegi támogatási szerződés szerint a beruházás befejezési időpontja 2022.decembere, így a felújított Kultkikötőben az első előadás 2023 nyarán várható.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések