A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Terrorizmust támogató államnak nyilvánította Oroszországot az észt parlament


A nyilatkozatban terrorista szervezetként nevezik meg a Wagner orosz magánhadsereget, valamint a donyecki és a luhanszki szakadár köztársaságok milíciáit. 

Terrorizmust támogató államnak nyilvánította Oroszországot az észt parlament kedden elfogadott nyilatkozatában – jelentette az E-er-er helyi televíziós és rádiós műsorszolgáltató.

A 101 tagú, egykamarás észt parlament (Riigikogu) 88 képviselője állt ki a nyilatkozat mellett, tartózkodás vagy ellenszavazat nem volt. A dokumentum Oroszországot „a terrorizmust szponzoráló és az európai békére legfőbb fenyegetést jelentő” államnak minősíti. A nyilatkozatban

terrorista szervezetként nevezik meg a Wagner orosz magánhadsereget, valamint a donyecki és a luhanszki szakadár köztársaságok milíciáit

– közölte a televízió. A nyilatkozatban elítélték Oroszország „különleges katonai műveletét” Ukrajnában és az új entitások Oroszországhoz csatolását is. Kiemelték, hogy Észtország soha nem fogja elismerni az Ukrajnától elszakított Zaporizzsja és Herszon megyékben, valamint a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokban tartott népszavazások eredményeit. Emellett a parlamenti képviselők sürgették, hogy zárják ki Oroszországot az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai közül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések