A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lendvai Ildikó: Azt hittem, október 23-án a Fidesznek minimum egy Békemenetre futja


A botoxos nagyi agonizál.

„Nahát! Azt hittem, október 23-án a Fidesznek minimum egy Békemenetre futja. Élen az USÁ-nak szóló hadüzenetről álmodozó békeharcosokkal. Vagy egy ennél is grandiózusabb, szankcióellenes demonstrációra. Ha már annyit invesztáltak a Nemzeti Konzultációba meg az ízlésborzoló rakétás plakátokba.

De nem. Semmi se lesz, Orbán is csak Zalaegerszegen egy avatáson mond beszédet, gondolom, válogatott közönség előtt.

Mi ez az óvatos visszavonulás?

Tartani kell attól, hogy bárhová hívnák híveiket, azok egy része már jól felhergelte magát az energiaszámlával meg a bevásárlások blokkjaival, és az idegességtől reszkető kézzel picit nehezebb tapsolni? Vagy rosszabb esetben arra járhatnak a tüntető diákok?

Sajnos kicsi az esély arra, hogy ebadta kölkei a »Fizessétek meg a miniszterelnökünket!« táblát emelnék magasba a »Fizessétek meg a tanárainkat!« helyett.

Az is igaz, hogy 1956 kínos témává vált. Azért az orosz katonákat elég nehéz kisatírozni belőle. Ráadásul a kormányfő azt találta mondani Németországban, hogy Nagy Imre olyan volt, mint (az eddig elutált) Zelenszkij. Jó, Nagy Imre sosem tartozott a kedvencei közé, neki csak a koporsója kellett, de akkor is. Ebből azért nem lesz könnyű kijönni.

Abból se nagyon, hogy eddig 1956 legbátrabb, bár kétségtelenül kissé megkésett hősének szerepében maga Orbán tündökölt, a hérosz, aki egymaga hazaküldte az oroszokat. Ez se jönne most túl jól Szíjjártónak a legközelebbi Lavrov-találkozón. A gázt már ennél drágábban nemigen tudnák adni, de esetleg visszakérnék a Barátság érdemérmét, pedig már olyan szép helye van a miniszteri vitrinben.

Érthető tehát, hogy semmi tömegrendezvény. Marad Zalaegerszeg, ott is a »Mindszentyneum«, a Mindszenty életét bemutató új látogatóközpont. Már csak azon izgulok, hogy ha Nagy Imre Zelenszkij, akkor szegény Mindszentyt nehogy véletlenül Kirill pátriárkához hasonlítsa.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések