A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Die Welt: A magyar vezetés orosz érdekeknek megfelelő politikát folytat


A német lap cikke szerint a Fidesz-kormány szimpátiát táplál Putyin iránt. 

Míg a német AfD mostanában demonstratívan Oroszország pártjára áll, az EU-ban számos párt elhatárolódott Putyintól az ukrajnai támadás óta, különösen azok, amelyek kormányon vannak – olvasható a Die Welt printben megjelent cikkében, amely átfogó áttekintést kíván nyújtani néhány európai ország – köztük Magyarország – Oroszországhoz fűződő viszonyáról Ukrajna megtámadása óta.

A kormány bírálja a szankciókat

Azt írják: Orbán Viktor magyar miniszterelnök évek óta bővíti kapcsolatait Moszkvával, és

ezen a „keleti nyitáson” még Ukrajna lerohanása után sem változtatott.

Augusztusban Magyarország az uniós szankciók ellenére további orosz gázszállításokról tárgyalt, a kormánypárti Fidesz politikusai pedig bírálták az EU Oroszország elleni szankcióit, Orbán Viktorral az élen.

A cikkben kiemelik: a kormány nyugati fegyverszállításokat sem enged át magyar területen. Brüsszelben és más európai fővárosokban egyre inkább az a kép szilárdul meg, hogy a magyar vezetés nemcsak Putyin iránt táplál szimpátiát, hanem az EU-ban is a Kreml érdekeinek megfelelő politikát folytat – olvasható az írásban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések