A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szénhidrátszegény töltött karalábé darált hússal: köret nélkül is teljes értékű fogás

A tejszínes szósszal nyakon öntött, klasszikus töltött karalábé úgy telít el, hogy közben semmiképp nem hizlal.

Ha ezt a klasszikus, tejszínes töltött karalábét készíted el, biztos lehetsz benne, hogy ma is tettél valamit az egészségedért. Még finomabb, ha friss sóskaleveleket is teszel a mártásba, de ha nem szereted, nyugodtan kihagyhatod.

Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg darált sertéscomb
👉 10 dkg rizs
👉 4 karalábé
👉 3 dkg vaj
👉 1 hagyma
👉 1 tojás
👉 1 l alaplé
👉 1 dl tejszín
👉 1 dl tejföl
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 marék zsenge karalábélevél
👉 1 marék sóska (elmaradhat)
👉 1 evőkanál liszt
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:
A karalábékat hámozd meg, és karalábévájóval vágd ki a belsejüket. A visszamaradt forgácsokat tedd félre. A rizst kevés olajon futtasd meg, önts rá egy deci forró, sós vizet, ebben főzd öt percig, majd szűrd le. A darált húst tedd egy mély tálba. Reszeld hozzá a hagymát, üsd bele a tojást, add hozzá az előfőzött rizst, sózd, borsozd, gyúrd alaposan össze, és töltsd meg vele a karalábékat. Ha marad még a húsból, formázz belőle gombócokat.

Egy széles lábosban olvaszd fel a vajat, tedd rá a karalábé kikapart belsejét, szórd meg cukorral, és kicsit karamellizáld. Ezután ültesd bele a karalábékat, tedd mellé a húsgombócokat, öntsd fel annyi alaplével, amennyi pont ellepi, sózd, borsozd egy picit az egészet, és nagyjából fél óra alatt főzd puhára. Közben csíkozd fel a zöld leveleket, és dobd azokat is a lébe. A végén a tejszínt keverd csomómentesre a tejföllel és a liszttel, és öntsd a megfőtt karalábékhoz. Kevergesd, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint citromlével savanyíts rajta egy keveset.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések