Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rántott karfiol palacsintatésztában: így lesz a bunda igazán ropogós

Készítsd el a rántott karfiolt egy kicsit másképp, palacsintatésztába mártva! 

A palacsintatésztában sült rántott karfiol amilyen egyszerű, olyan finom. Tökéletes húsmentes főfogásként vagy akár köretként is. Úgy is ropogós lesz a bundája, ha bő olaj helyett sütőben készíted.

Hozzávalók
👉 4 személyre
👉 3 evőkanál liszt
👉 2 tojás
👉 1 fej karfiol
👉 1 dl tej
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, utána dobd forrásban lévő vízbe, főzd öt percig, majd szűrd le. Amíg kicsit hűl, állítsd össze a palacsintatésztát: a lisztet keverd ki a tojással, a tejjel, a fokhagymaporral, enyhén sózd és borsozd meg. A karfiolrózsákról itasd fel az összes nedvességet, majd mártsd őket egyenként a sűrű masszába, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Told 180 fokos sütőbe 12 percre. A sütési idő végén zárd el alatta a hőt, de hagyd még a sütőben néhány percig, így lesz igazán ropogós a bundája.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések