A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pesterzsébeten azon marakodnak az ellenzéki pártok, ki induljon az időközi önkormányzati választáson


Jurák Tamást csak a Jobbik támogatja, a DK a jelölt személyét csupán tudomásul vette, a Momentum saját jelöltben gondolkodik – írja a Magyar Nemzet. 

A helyi Fidesz pár óra után leadta a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat, az ellenzék azonban a jelölt személyéről sem tudott megegyezni Pesterzsébeten – számol be a Magyar Nemzet. December 18-án tartanak időközi önkormányzati választást  a XX. kerületben Komoróczy László MSZP-s képviselő halála miatt, a helyi baloldal azonban már a jelöltállításnál akadályokba ütközött. Nemcsak hogy nem tudják elkezdeni időben a jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtést, de

az induló személyét illetően sincs egyetértés az ellenzéki pártok között.

A konfliktus hátterében a Magyar Nemzet értesülései szerint az állhat, hogy az MSZP jelöltjét, Jurák Tamás pedagógust a baloldalon csak a Jobbik támogatja, a Demokratikus Koalíció a jelölt személyét csupán „tudomásul vette”. A helyi Momentum mindeközben külön utakon jár és saját jelöltben gondolkodik. 

A pesterzsébeti Fideszben egyhangúlag szavazták meg, hogy Szombathy Dénes Gyula képviselőjelöltként indulhasson a választáson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések