A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nógrádi György: Kijev továbbra is kapja az amerikai titkosszolgálattól a bizalmas információkat


A biztonságpolitikai szakértő szerint egyáltalán nem a megoldás felé halad a háború menete. 

Ismét Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt az Ultrahang Youtube-csatorna műsorának vendége. Nógrádit Kovács Tamás műsorvezető többek között arról kérdezte, hogy miért buknak el sorra a háborúellenes politikusok Európában, de az orosz-ukrán front aktuális történéseit sem hagyta szó nélkül.

Arra kérdésre, hogy mit tart jelenleg a legfontosabb háborús fejleménynek, a biztonságpolitikai szakértő elsőként az úgynevezett piszkos bombát említette. Ezzel a fegyverrel kapcsolatban elmondta, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter nemrég felhívta többek között a francia, brit és amerikai kollégáit, akik azt nyilatkozták neki, hogy biztosak abban, hogy Ukrajna nem vetne be ilyet. Ugyanakkor az indiai és kínai kollégái nem tettek ilyen nyilatkozatot.

Az orosz-lengyel viszony továbbra is feszült

Ezt követően Nógrádi György leszögezte, hogy a

„helyzet eszkalálódik, egyáltalán nem a megoldás irányába megy.”

A szakértő megjegyezte, hogy számára érdekes volt két lengyelországi hír is. Az egyik, hogy az ország megerősíti a Kalinyingráddal közös 210 kilométeres szakaszát is, mert félnek, hogy „migránsok mennek át”. Erre Nógrádi leszögezte, hogy Oroszországból nem érkeznek migránsok, így a határszakasz megerősítésének más célja van.

Majd arról is beszélt, hogy Lengyelország nemrég jelentette be, hogy ledönti az egykori szovjet emlékműveket. „Bele lehet menni, hogy ez mennyire értelmes, de tény, hogy az orosz-lengyel viszony továbbra is rendkívül feszült” – mondta a biztonságpolitikai szakember.

Volt román védelmi miniszter: A háború Ukrajna területén folyik, de Ukrajnának a beleszólása minimális

Ezek után felidézte, hogy pár napja lemondott a román védelmi miniszter, aki szembekerült az államfővel. Mint ismert, Vasile Dincu azt mondta, hogy „ennek a háborúnak egy megoldása van: egy orosz-amerikai megállapodás. Mert bár a háború Ukrajna területén folyik, de Ukrajnának a beleszólása minimális.”

Nógrádi György hozzátette, hogy ezzel a megállapítással egyetért, és beszélt arról is, hogy az a tény, hogy a CIA főigazgatója titokban  elment Kijevbe, azt mutatja, hogy Ukrajna továbbra is kapja a bizalmas információkat a titkosszolgálattól és élvezi az USA támogatását.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések