A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Patkányok lázadása Budapesten 🔄

A meghirdetett kezdés előtt már több százan gyülekeztek a Kálvin téren
 
Élő közvetítés! Frissítésért kattints ide! 🔄

Pár perccel a meghirdetett négy órás kezdés előtt a Kálvin téren már több százan gyülekeztek az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által meghirdetett szolidaritási tüntetésen. A tömegben itt van Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő és Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója is, akit nemrég kirúgtak a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. Törley később beszédet is mond az eseményen.

A program szerint 16 órára hirdettek gyülekezőt a Kálvin térre, ahonnan 16:15 körül indulnak a Műegyetem rakpartra a Szabadság hídon át. Ott megemlékezés, koncertek és beszédek is lesznek, várhatóan fél nyolcig.

Elindultak haza a patkányok

Lement az utolsó koncert is, kiabálni kezdtek, hogy folytatjuk, és indulnak haza. Ezzel a mi tudósításunk is a végéhez ért. Köszönjük, hogy nálunk követted a patkányok lázadását.


Ellenzéki politikusok is rátelepedtek a tüntetésre

A mai vergődésen feltűnt több ellenzéki politikus is, de csak Karácsony Gergely főpolgármester mondott rövid beszédet az esemény legelején. Többek között ott van Gelencsér Ferenc, Márki-Zay Péter, Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea, Brenner Koloman, Dobrev Klára és Kanász-Nagy Máté is.

„Mocskos Fidesz” és „Fizessétek ki a tanárainkat” – kiabálják a patkányok a Műegyetem rakparton

„Ki nem ugrál, Pintér Sándor, hej, hej!” – ordítja Lengyel Tamás, aki így mozgatja meg a patkányokat.

„Mocskos Fidesz” és „Fizessétek ki a tanárainkat” – kiabálják.

 Sokan már megunták a vergődést és mennek haza:


Törley: „Szabadságot! Le a diktatúrával!”

Így köszönt el a tüntetőktől Törley Katalin, a Kölcseyből kirúgott tanárok provokátorok egyike.


Csókoltatjuk Pánkotai Lilike magyartanárát!

Pánkotai Lilike: "Nekem soha nem az lesz az első kedves Hír Tv, hogy ki, kinek a f@szát szopja teli erőből"

Főoldal tüntetések Pánkotai Lilike: "Nekem soha nem az lesz az első kedves Hír Tv, hogy ki, kinek a f@szát szopja teli erőből" Egyre keményebb a hangulat... egy obszcén szöveget előadó kis kurva került fel a színpadra... Idézzük: Amikor az egyetlen számításunkra való megoldás a pitagorasz. Azt hiszed ki tudod törölni a gondolkodást?



Október 27-én országos egységes "sztrájk" lesz, november 26-án pedig újabb tüntetés

Ezt a DK-s PDSZ-es Nagy Erzsébet jelentette be, és elmondta, hogy október 27-án újra lesz élőlánc is Budapesten, „az Egységes Diákfront pedig azt ígéri, hogy Budapestet most körbeöleljük”.

Elmondta azt is, hogy november 26-án lesz a következő tüntetés a Kossuth téren, illetve, hogy azt tervezik, október 27. és november 26. között tartanak egy újabb országos egységes sztrájknapot is.

Szól az "Orbán takarodj!"

„Orbán takarodj” – ordítja a tömeg miközben a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke sorolja a szakszervezetek "követeléseit".

Buszokkal hozták a patkányokat

Ezt közérdekű közlemény árulkodott:

A buszok, amelyek a vidéki érdeklődöket szállították, a színpad mögött Petőfi hídnál parkolnak ( szóval akkor volt buszoztatás... ejnye!) - ezt most mondta a műsorvezető.
 
Videón:

Bolgár kommunista....

Itt van Apró unokája is...


Újabb fotók érkeztek a patkányokról

Hihetetlen... szóhoz sem jutunk:



Ja, de: patkányok!

A Belmondo együttes énekese is forradalmárt játszik

A Belmondo szerint Jézussal takarózik a kormány, de a Sátánt követi... És romlott nők és szerek nélkül nem bírják, hogy fenntartsák a rendszert... - mutatjuk ezt a senkiházit:

Ingyen koncerten élvezkedhetnek a patkányok

A Belmondo zenekar lépett a Műegyetem rakparton zajló szolidarítási tüntetés színpadára. Czutor Zoltán frontember szerint Magyarország autoriter nagyságai gyűlöletre hangolnak mindenkit. Szerinte, ha kifogytunk a gyűlöletszításból, a szövetségeseinkről (EU, USA, NATO) úgy beszélnek, mintha az ellenségeink lennének.

Pénzt gyűjtenek

A szervezők arra kérik a tüntetőket, hogy anyagilag is járuljanak hozzá, ha tehetik a rendezvény költségeihez. Az adománygyűjtó honlap szerint, aki ma, 1956 október 23-a 66. évforsulóján legalább 1956 forintot adományoz, az ajándékot kap. Ja, és 2022 van, szóval kártyával is lehet fizetni.

Ötvenezren lehetnek - állítják a színpadról

A színpadról érkező becslés szerint akár ötvenezren is lehetnek a tüntetésen. Akár...

Karácsony Gergely: Évtizedek óta látom a csodát

A főpolgármester a tanítóként dolgozó feleségéről beszél, amikor a pályán lévők tevékenységét méltatja. Nem csak írni, olvasni és számolni tanítják meg a gyerekeket. Karácsony szerint a magyar oktatás felszámolása azzal kezdődött, hogy elvették a közösségektől az iskolákat, majd azzal folytatódott, hogy elvették a szabad tankönyvválasztást is.

Kamu Geri: 1989-ben 14 évesen rekedten mentem haza, mert annyit kiabáltam, hogy "ruszkik, haza!"

Az alkalmatlan főpolgármester "magyar hazafiakként" szólította meg a tömeget, és elmondta: a Főváros azt tervezte, saját ünnepséget szervez október 23-ra, pont a Műegyetem rakparton, most azonban azért van itt, hogy átadja a lehetőséget másoknak, "akik itt és most biztosan sokkal fontosabbak." Magyarul úgy tesz, mintha civil kezdeményezés lenne a mai megmozdulás. Holott, szó sincs erről.

"Főpolgármesterként és apaként adom át a színpadot" - mondta, majd elmesélte, 1989-ben 14 évesen rekedten ment haza, mert annyit kiabálta, hogy "ruszkik, haza!" - és hozzátette, most 14 éves fia is itt van és ő is bereked majd, feleségére pedig büszke, mert a legszebb hivatást végzi azzal, hogy tanító.


Az élő videókat letiltotta a Facebook

Nem az Orbán, nem a TEK... a Facebook!

A Facebook algoritmusa a tüntetők által hangszórókból sugárzott zenéket szerzői jogi okokra hivatkozva tiltotta le, a legtöbb liberális oldal bejelentkezését le is törölték.

Táblás Józsit egy "Orbán takarodj!" feliratú magyar zászlóval takarták le

Orbánnak is takarodnia kell, durvul a buli.


Mocskos szájakból szól a "Mocskos Fidesz!"

Szabad ország, szabad egyetem... fizessétek ki a tanárainkat... mocskos Fidesz!
- ennyi a szókincsük...

Törley Katalin is vonul

A Tanítanék Tüntetnék Mozgalom alapítója - akit nemrég kirúgtak a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, mert kormányt akart buktatni tanítás helyett - is felvonul ma.

Mellette a Soros-szervezet, az Amnesty International fizetett bohócai:


Ukrán zászlókkal vonulnak

Az 1956-os forradalom évofordulóján ukrán zászlókkal vonulnak...

Szégyen!


Putyin "faxa"

Az igazi értelmiségiek is képviseltetik magukat...


Deák Dániel: a mai baloldali tüntetés tényei

Nézzük a mai baloldali tüntetés tényeit!  

16 órakor (kezdés időpontja) már minden a választók által elutasított baloldali párt politikusa kint van, de a résztvevők nincsenek sokan, az érdeklődés jól láthatóan elmarad az október eleji tüntetéstől.

 Az alacsony létszám ugyanakkor nem meglepetés, ugyanis:

1, Az elmúlt hetekben a Márki-Zay kikotyogta, hogy a tüntetéseket abból a pénzből fizetik, amelyet Amerikából küldtek a baloldal kampányára.

2, Az is kiderült, hogy az egészet ugyanaz a csapat szervezi, mint minden baloldali tüntetést 2013 óta.

 Maga Dobrev Klára, Gyurcsány felesége hívta tüntetni az országot, nem csoda, hogy az ő eseményére csupán ennyien kíváncsiak.

 Ráadásul nem csupán a baloldali pártok igyekeznek hasznot húzni, de még a baloldali politikai aktivista influenszer Noár is rárepült az anyagi haszonra, gyors forintokra igyekezett váltani a tüntetések feszültségét. Szintén nem csoda, hogy a magyarok erre sem voltak kíváncsiak.

A Telex és a 444 majd alakuló forradalomról ír (nekik ez a szerep jutott), de ne dőljünk be ennek. Ez is csak egy szokásos baloldali tucat-tüntetés, amely csak arról szól, hogy a baloldali árnyékkormány miként szerezzen hatalmat. Kár, hogy most épp a tanárok helyzetetét használják erre.


Indultak

Megindult a tömeg a Szolidaritási tüntetés Kálvin téri gyülekezőhelyéről a Műegyetem rakpart felé. A Múzeum körúton nem járnak a villamosok és a buszok, a felvonulás a Vámház körút, illetve a Fővám tér érintésével a Szabadság hídon át érkezik majd meg a Műegyetem elé, ahol megkezdődnek a beszédek. 

Magyarország legnagyobb lájkkurvája is ott van

A parízeres is kint, kuncsorog a lájkokért friss képével.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések