Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós pirított sertésmáj sült hagymával: tele van vassal és vitaminokkal


A hagymás pirított sertésmáj olcsó, egészséges, és hamar elkészül. Sült hagymakarikákkal különösen finom.


A pirított sertésmájhoz nagyon jól megy a ropogósra sült hagymakarika, így hamar kész az olcsó és ellenállhatatlanul finom ebéd vagy vacsora. Tálalhatsz mellé sós krumplit vagy krémes krumplipürét is.

Hozzávalók 4 személyre

A májhoz
👉 70 dkg sertésmáj
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 1 evőkanál majoránna
👉 só
👉 bors
👉 olaj

A pirított hagymához
👉 2 hagyma
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 dl olaj
👉 1 mokkáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A májat csíkozd fel, és forró olajon 5-6 perc alatt süsd omlósra. Amikor már puha, szórd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, és jól forgasd össze. Sót csak a tányéron adj majd hozzá, különben a máj megkeseredik. A hagymákat vágd ujjnyi vastag karikákra, és szedd őket gyűrűire. A lisztet keverd el a borssal és a kakukkfűvel, és forgasd meg bennük a hagymakarikákat. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a hagymakarikák úszhassanak benne, és néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre mindig csak annyi hagymát tegyél az edénybe, amennyi kényelmesen elfér benne. Amikor megsültek, papírtörlőre szedd ki őket, hogy felszívja a felesleges zsiradékot. A hagymákat is csak utólag, a tányéron sózd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések