A mogyorós bunda izgalmas opció, ha valami különlegesre cserélnéd a hétvégi rántott hús megszokott panírját.
A frissensültek kedvelt falatok. Jólesnek hagyományosan morzsába forgatva, de másfajta ruhát is kaphat a hús. A lehetőségek száma végtelen. A legegyszerűbb, ha a zsemlemorzsát dúsítod valamivel, de el is hagyhatod, helyette más alapanyagba forgasd a húst.
Hozzávalók
👉 1 kg csirkemellfilé
👉 só ízlés szerint
👉 3 darab tojás
👉 őrölt fehér bors ízlés szerint
👉 1 tk fokhagyma-granulátum
👉 40 dkg sótlan földimogyoró
👉 1 bögre liszt
Elkészítés:
A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
A tojást üssük tálba, adjuk hozzá a fehér borsot és a fokhagymát, majd keverjük össze.
A mogyorót daráljuk le vagy vágjuk durvára.
A panírozáshoz a lisztet öntsük tálba. A húst először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a mogyoróban.
A mogyoróbundás húst bő, forró olajban süssük készre (a hússzeletek vastagságától függően 4-6 perc oldalanként).
0 Megjegyzések