A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milliós pluszjuttatásokat osztott ki Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen


Miközben a város csődjéről beszél, a polgármester 16 millió forint jutalmat osztott szét a városházán. 

Miközben a város csődjével riogat, a városházán 16 millió forintnyi plusz juttatást osztott ki Márki-Zay Péter. Mindez az Adatradar portál közérdekű adatigényléséből derült ki – számolt be a Hír TV.

A legnagyobb anyagi elismerésben a közgazdasági irodavezető részesült, ő csaknem 1 millió 300 ezer forintot kapott.

„A plusz kifizetéseket ugyan elismerte a városvezető, de a pontos összeről fogalma sem volt. Aztán azzal vagdalkozott, hogy nem is juttatásokra mentek el a milliók. Végül pedig a kormányra mutogatott a korábbi minisztériumi fizetésemelések miatt” – hangzott el az összeállításban.

„Válság idején minden fillért meg kellene fogni”

Cseri Tamás, a Fidesz egyik helyi önkormányzati képviselője a televízió stábjának elmondta, hogy nagyon meglepődtek a kifizetéseken. „Erről sem mint hódmezővásárhelyi polgár, sem mint városatya nem tudott”. Cseri Tamás továbbá úgy fogalmazott,

„válság idején minden fillért meg kellene fogni”.

Márki-Zay Péter néhány hete még azt hangoztatta, hogy túl magas a város rezsiszámlája, így a kormányhoz fordult támogatásért, sőt leépítésekkel is fenyegetőzött – emlékeztettek a riportban.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések