A túróval töltött alma ínycsiklandó illata már sütés közben belengi a lakást.

Az illatos, túróval töltött sült alma segít, hogy kellemes őszi hangulatba kerülj az egyre hűvösödő és sötétedő napokon. A gyümölcs, a túró és a fahéj együtt mennyei egyveleget alkot, amit ha egyszer megkóstolsz, biztos, hogy gyakran fogsz még készíteni.

Hozzávalók 4 darabhoz
👉 25 dkg túró
👉 4 nagy alma
👉 1 tojássárgája
👉 1 evőkanál tejföl
👉 1 teáskanál méz
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 kávéskanál vaníliaaroma
👉 0.5 narancs reszelt héja

Elkészítés:
A túrót villával törd össze, majd keverd el a tojás sárgájával, a tejföllel, a mézzel, a fahéjjal, a vaníliaaromával és a reszelt narancshéjjal. Az almákat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le, a magházukat vájd ki, és készíts a belsejükbe akkora mélyedést, amekkorába kényelmesen el tudod osztani a túrókrémet. A megtöltött almákat helyezd el egymás mellett egy tepsiben, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek