Gordon Ramsay palacsintája az elkészítés technikájának és egy különleges hozzávalónak köszönheti fantasztikus lágyságát.
Gordon Ramsay palacsintájának titka egyrészt a felvert tojáshab, amibe a többi hozzávalót keveri, másrészt az író, amit te is könnyen beszerezhetsz már bármelyik szupermarketből. Ha még sincs otthon, és gyorsan szeretnél palacsintát sütni, keverj egy bögre tejhez egy evőkanál citromlevet, és hagyd állni szobahőmérsékleten tíz percig.
Hozzávalók 4 személyre
👉 15 dkg liszt
👉 3 dl író (vagy 3 dl tej és 1 evőkanál citromlé)
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 0.5 dl olaj
👉 vaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd el a liszttel, a sütőporral, az íróval, a cukorral, a vaníliaaromával és az olajjal, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot is. Egy serpenyőben olvassz vajat, és merőkanállal adagolj bele a tésztából. Süsd az egyik oldalt nagyjából öt percig, amíg a tetején buborékok képződnek, majd fordítsd meg őket, és így süsd további két percig. Tálald olvasztott vajjal, gyümölcsökkel vagy juharsziruppal.
0 Megjegyzések