A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyönyörű szedres sütemény fehér csokis krémmel: jól megy hozzá a gyümölcsös szósz

Ez a fehér csokis-szedres sütemény egyszerre gyönyörű és nagyon finom. 

A fehér csoki és a szeder ebben a süteményben is nagyon jól harmonizál egymással. Fagyasztott gyümölcsből egész évben elkészítheted. Az édes, mascarponés krémet zselés gyümölcsszósz koronázza meg.

Hozzávalók 4 személyre
A TÉSZTÁHOZ
👉 20 dkg vaj
👉 20 dkg cukor
👉 15 dkg liszt
👉 5 dkg cukrozatlan kakaópor
👉 4 tojás
👉 1.2 dl tejföl
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 0.5 citrom reszelt héja

A KRÉMHEZ
👉 50 dkg mascarpone
👉 20 dkg fehér csoki
👉 1 dl habtejszín
👉 1 csomag habfixáló (elhagyható)

A GYÜMÖLCSSZÓSZHOZ
👉 50 dkg szeder
👉 3 lapzselatin
👉 2 dl méz
👉 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
Először a gyümölcsszószt állítsd össze. A zselatinlapokat áztasd be. A szedret egy kis lábosban tedd fel főni a mézzel és a reszelt citromhéjjal. Miután felforrt, kis lángon rotyogtasd nagyjából öt percig, amíg besűrűsödik. Húzd le a tűzről, a megpuhult gyümölcsöt villával nyomkodd össze, keverd el a kinyomkodott zselatinlapokkal, és hagyd kihűlni. Közben még sűrűsödni fog.

A tésztához a vajat olvaszd fel, és kicsit hagyd kihűlni. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral és a citromhéjjal, csorgasd hozzá az olvasztott vajat. A lisztet egy másik tálban keverd el a kakaóporral, a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Add a tojásos részhez, keverd jól el, végül lazítsd a tejföllel. A masszát egyengesd el egy tepsiben vagy tortaformában, és 170 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd készre. Vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.

A krémhez a fehér csokit olvaszd össze a tejszínnel, majd kanalazd hozzá mascarponét, és robotgéppel verd habosra. Ha túl hígnak találod, egy csomag habfixálót adhatsz hozzá. Felhasználásig tedd a hűtőbe, hogy összeálljon. Amikor a tészta kihűlt, egyengesd el a tetején a krémet, és oszd el rajta a szederszószt is.

A mascarpone semleges íze miatt sokféle édességhez használható fel: ehhez a Fekete-erdő tiramisuhoz is remekül megy.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések