Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gluténmentes brownie kókuszlisztből: még finomabb is, mint a hagyományos változat

Kókuszliszttel a gluténmentes sütik is elképesztően finomak lehetnek: jól mutatja ezt ez a csupa csokis brownie is. 

A kókuszlisztből készült gluténmentes brownie valódi édes kényeztetés. A csupa csokis édesség teteje ropogós, belül pedig szinte folyékony. Ez azoknak is ízleni fog, akik egyébként nem kényszerülnek gluténmentes étkezésre. A kókuszlisztet pontosan adagold, mert sokkal gyorsabban szívja fel a nedvességet, mint a búzaliszt.

Hozzávalók
👉 4 személyre
👉 20 dkg étcsoki
👉 20 dkg vaj
👉 20 dkg cukor
👉 5 dkg kókuszliszt
👉 3 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só

Elkészítés:
Az étcsokit törd darabokra, és egy kisebb lábosban olvaszd össze vajjal. Ha kész, tedd félre, és egy kicsit hagyd kihűlni. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral és a sóval. Add hozzá először az olvasztott vajas csokit, utána a kókuszlisztet, és keverd csomómentesre. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából húsz percre. Akkor jó, ha a teteje már megsült, de a belseje még egy picit folyékony. Ekkor vedd ki, és amíg hűl, szilárdul még egy kicsit.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések