A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dobrev–Karácsony-csörte várható a baloldalon

Gyurcsány felesége, Dobrev Klára lehet a következő baloldali főpolgármester-jelölt. Dobrev a DK, Karácsony pedig a Párbeszéd EP-listavezetői is lesznek egyúttal – írja a Magyar Nemzet belső forrásokra hivatkozva.

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt és Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke (DK) a Vegyük vissza Budapestet! NER-telenítés címmel a Karmelita kolostor előtt tartott sajtótájékoztatón 2019. október 10-én.

A Magyar Nemzet belső forrásokra hivatkozva arról ír, hogy Dobrev Klára akár főpolgármester-jelölt is lehet. A lapnak nyilatkozó források szerint

bár Dobrev most árnyékkormányával került a figyelem középpontjába, a miniszterelnökség nem igazán, a főpolgármesteri szék viszont inkább reális célkitűzés a maga, nem utolsósorban pedig a DK számára.

A Magyar Nemzet forrásai hangoztatták: egyedül Dobrev Klára van azonos súlycsoportban Karácsony Gergellyel, a DK más politikusa, kerületi polgármestere nem veheti fel a versenyt a jelenlegi főpolgármesterrel. Egyes informátorok szerint az is benne van a pakliban, hogy kijelentésével Gyurcsány Ferenc a tőle megszokott módon inkább „csak" zsarolni akarja Karácsonyt, hogy minél jobb pozíciókat érjen el pártja számára az önkormányzati választáson.

A Magyar Nemzet baloldali forrásai reális forgatókönyvnek tartották azt is, hogy

 Dobrev a DK, Karácsony pedig a Párbeszéd EP-listavezetői is lesznek egyúttal 2024-ben – ha pedig esetleg nyerne, Gyurcsány Ferenc felesége a főpolgármesterséget választaná az EP-képviselőség helyett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések