A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A NATO hírszerzése az orosz Poseidon nukleáris drón lehetséges kilövésére figyelmeztet

A NATO hírszerzése figyelmeztette a blokk parancsnokságát a Poseidon pilóta nélküli víz alatti jármű esetleges tesztelésére – írja a Repubblica című olasz lap.

A kiadvány jelezte, hogy a különleges szolgálatok jelentése a belgorodi többcélú nukleáris tengeralattjáró Kara-tengeri mozgására vonatkozik, ahol állítólag nukleáris drón kilövésére kerülhet sor.

"A Poseidon olyan radioaktív szökőárt tud generálni, amely elpusztíthatja az olyan nagyvárosi területeket, mint New York vagy Los Angeles"

- írja a kiadvány.
 
Az újság megjegyezte, hogy az Egyesült Államok rendelkezésére álló infravörös műholdak nem látják, mi történik a tenger mélyén: a Poseidont úgy tervezték, hogy kevés hőt bocsát ki, és hangtalanul haladjon több mint száz kilométeres óránkénti sebességgel.

Még egy puszta tesztbejelentés is lehetővé tenné a Kreml számára, hogy a Nyugattal folytatott kötélhúzásban egyedülálló képességet mutasson be: egy fegyvert, amely ellen nincs védelem.

A belgorodi többcélú nukleáris tengeralattjáró a 949A Antey projekthez tartozik (hasonlóan a Kurszkhoz), amelyet kifejezetten a Poszeidon rendszerhez alakítottak át a 09852-es projektre. A tengeralattjárót 2019 áprilisában bocsátották vízre. A Poszeidonok rendszeres szállítója a Habarovszk nukleáris tengeralattjáró lesz, de ennek a tengeralattjárónak minden jellemzője besorolt.

Vlagyimir Putyin elnök először 2018-ban, az Unió helyzetéről szóló beszédében jelentette be a Poszeidon fejlesztését. Elmondása szerint az ilyen drónok hagyományos és nukleáris fegyverekkel is felszerelhetők, ami lehetővé teszi, hogy különféle célpontokat találjanak el, beleértve a repülőgép-hordozó csoportokat, a part menti erődítményeket és az infrastruktúrát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések