A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

29 illegális migránst csempészett egy ukrán sofőr

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal az ukrán állampolgárral szemben, aki 29 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2022. június 8-án, valamivel 7 óra után ellenőriztek egy cseh honosságú Ford Tranzit típusú gépjárművet Mórahalom külterületén. Az autót egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, rajta kívül a jármű utasterében a rendőrök 29 illegális migránst találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A 32 éves sofőrt az egyenruhások előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték a Szegedi Járási Ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések