A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tizenegy és tizenkétéves fiúk az emődi rablók


Iskolába tartó kiskorúakat támadott meg a fiatalkorú és a gyermek fosztogatópáros. 


Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 12 éves fiatalkorú ellen rablás bűntette miatt. Gyermekkorú társával Emődön, iskolába tartó kiskorúakat szólított meg, és az iskolás fiútól pénzt követelt, majd megrúgta, és a földön fekvő sértettől 500 forint aprópénzt vett el.

A vádirat szerint a vádlott és társa, aki 11 évesként még gyermekkorú, 2021. november elején Emődön iskolába igyekvő kiskorú fiút és lányt követtek abból a célból, hogy a vádlott pénzt szerezhessen.

Amikor utolérték őket, a vádlott azt mondta a fiúnak, hogy "megvagy", majd megkérdezte, hogy van-e nála pénz. A sértett erre úgy felelt, hogy nem ad neki. Erre a válaszra a vádlott gyermekkorú társa megragadta a sértett vállát, és rángatni kezdte, mire a vádlott vállánál fogva szintén lökdöste a sértettet, majd megrúgta.  

A bántalmazás következtében a megtámadott fiú a földre került. A vádlott ezt kihasználva, a táskáját, majd a ruházatát is átkutatta, és 500 forint aprópénzt vett el tőle, ezután gyermekkorú társával elment a helyszínről.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott azzal, hogy annak tartama alatt a bíróság rendelje el pártfogó felügyeletét, és kötelező magatartási szabályt írjon elő részére. A vádlott gyermekkorú társa vonatkozásában a Miskolci Rendőrkapitányság az eljárást – a gyermekkor, mint büntethetőséget kizáró ok miatt – megszüntette.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések