A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Telefonos csalók verték át az orosházi nőt

Sokat veszíthetnek, ha idegenek kérésére alkalmazást telepítenek a telefonjukra, számítógépükre. Békés megyében ezúttal egy orosházi nőt károsítottak meg az Anydesk nevű alkalmazás segítségével. 

Az Orosházi Rendőrkapitányságon csütörtökön délután tett bejelentést egy nő arról, hogy pár órával korábban felhívta valaki telefonon. Azt mondta neki, hogy a bankszámláján egy 200 ezer forint értékű vásárlás vár jóváhagyásra – írja a police.hu.

A nő közölte, hogy ő nem vett semmit, mire az idegen elhitette vele, hogy ha telepíti az Anydesk alkalmazást a telefonjára, akkor elkerülheti a hasonló eseteket, nem fognak tudni visszaélni a banki adataival.

A nő telepítette az alkalmazást, de ezzel pont az ellenkezőjét érte el. A számlájáról rögtön elutaltak 700 ezer forintot. A rendőrség ismételten kéri, hogy legyenek óvatosak az ismeretlen telefonálókkal! Ne telepítsenek a telefonjaikra, számítógépükre olyan alkalmazásokat, amiket nem ismernek! Ne menjenek el idegenek kérésére bankautomatákhoz, ne használjanak a telefonálók által elmondott kódokat!

Ha idegenek a banki adataikat, kódjaikat kéri, vagy a számlájával kapcsolatosan a pénzforgalomról érdeklődik, bontsák a vonalat és hívják fel bankjuk ügyfélszolgálatát az információs vonalon és kérdezzék meg, valóban van-e elintéznivalójuk, függőben lévő tranzakciójuk!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések