A sült tojásos lepény, vagyis a frittata spagettivel készítve egyszerű, mégis kiadós.
Az olaszok sült tojásos lepényét frittatának nevezik. Készülhet zöldségekkel vagy akár spagettivel is. Ezt a változatot a gyerekek is imádni fogják, a ropogósra sült tészta a tetején pedig egyszerűen ellenállhatatlan.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg spagetti
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 5 tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és egyengesd el egy kivajazott tepsiben. A tojást villával verd fel, sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, reszeld bele a sajtot, és keverd el a tojással. Told 200 fokos sütőbe nagyjából negyedórára, amíg a tojás megszilárdul, a tészta pedig ropogósra pirul a tetején.
A tojás a carbonara spagettinek is nélkülözhetetlen alapanyaga, de ebben az esetben szinte nyers marad a tésztán.
Az olaszok sült tojásos lepényét frittatának nevezik. Készülhet zöldségekkel vagy akár spagettivel is. Ezt a változatot a gyerekek is imádni fogják, a ropogósra sült tészta a tetején pedig egyszerűen ellenállhatatlan.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg spagetti
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 5 tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és egyengesd el egy kivajazott tepsiben. A tojást villával verd fel, sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, reszeld bele a sajtot, és keverd el a tojással. Told 200 fokos sütőbe nagyjából negyedórára, amíg a tojás megszilárdul, a tészta pedig ropogósra pirul a tetején.
A tojás a carbonara spagettinek is nélkülözhetetlen alapanyaga, de ebben az esetben szinte nyers marad a tésztán.
0 Megjegyzések