Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sült tojásos spagetti: a ropogós tészta ellenállhatatlan

A sült tojásos lepény, vagyis a frittata spagettivel készítve egyszerű, mégis kiadós. 

Az olaszok sült tojásos lepényét frittatának nevezik. Készülhet zöldségekkel vagy akár spagettivel is. Ezt a változatot a gyerekek is imádni fogják, a ropogósra sült tészta a tetején pedig egyszerűen ellenállhatatlan.

Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg spagetti
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 5 tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és egyengesd el egy kivajazott tepsiben. A tojást villával verd fel, sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, reszeld bele a sajtot, és keverd el a tojással. Told 200 fokos sütőbe nagyjából negyedórára, amíg a tojás megszilárdul, a tészta pedig ropogósra pirul a tetején.

A tojás a carbonara spagettinek is nélkülözhetetlen alapanyaga, de ebben az esetben szinte nyers marad a tésztán.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések