A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlósra sült fokhagymás sertéskaraj: csak fűszerezd be, és mehet is a sütőbe


Ezzel a módszerrel finom puha és omlós lesz a sütőben sült fokhagymás sertéskaraj.


A fokhagymás sertéskaraj nem kíván sokféle fűszert. Ha a hentesnél kicsontozva és szeletelve kéred, akkor még kevesebb munka lesz vele. Jót tesz neki, ha kisütés előtt néhány órát a fűszeres páclében áll.

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 szelet sertéskaraj
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 dl olaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal, kend meg vele a hússzeletek mindkét oldalát, és pihentesd a hűtőben néhány órát. A pácolási idő leteltével sorakoztasd fel őket egy tepsiben, öntsd a tetejükre a visszamaradt páclevet, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy kicsit megpiruljon.

Akkor is készíthetsz hasonló ételt, ha nem eszel sok húst: a grillezett tofuszeletek is a fokhagymás páctól olyan finomak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések