Hirdessen itt

Délelőtt emelik ki a hatalmas szovjet bombát a Dunából, lezárások és forgalomkorlátozások lesznek a belvárosban


Hétfő délelőtt emelik ki a Duna belvárosi szakaszán talált második világháborús bombát. A Lánchíd és az Erzsébet híd között végzendő tűzszerészi munkálatok miatt a tömegközlekedést is érintő forgalmi korlátozások lépnek életbe több kerületben. A terület kiürítése több I. kerületi ingatlant is érint.


A Magyar Honvédség tűzszerész alakulata múlt csütörtökön tájékoztatta az MTI-t, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárai gyakorló merülésük során egy százkilós szovjet gyártmányú légibombára bukkantak az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti folyamszakaszon.

A robbanóeszköz biztonságos kiemeléséhez, illetve hatástalanításához mintegy négyszáz méter sugarú körben lezárják a területet. Az érintett területet 8.30-tól kora délutánig zárják le.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint 8.30-tól 13 óráig lezárják a budai alsó rakpartot a Erzsébet híd és a Halász utca között, a pesti alsó rakpartot a Szabadság híd és a Lánchíd között, illetve a Lánchíd utcát, ezek mellett a környező mellékutcákban is korlátozásokra kell készülni. 10 órától a Budai alsó rakpart a Rákóczi híd és a Halász utca között, a pesti alsó rakpart a Közraktár utca és a Lánchíd között lesz lezárva.

A terület kiürítése több ingatlant is érint. A budavári önkormányzat közlése szerint a Lánchíd utcára, az Ybl Miklós térre, a Döbrentei utcára, valamint a Várkert rakpartra néző ingatlanok kiürítése és a terület elhagyása hétfőn reggel 8 órakor kezdődik meg. Az önkormányzat közölte azt is, hogy a hatástalanítás idejére a Virág Benedek Ház (Döbrentei utca 9.) üzemel befogadóhelyként.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések