A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kulisszatitkok a legnagyobb bundabotrányról, melyben egri focisták is érintettek voltak + videó

Labdarúgó mérkőzések tömkelegét manipulálták, a gigabotrány részleteiről meséltek a nyomozók.

Kulisszatitkokat osztottak meg a 2000-es évek világraszóló bundabotrányának magyar ügyészei. Dr. Angeli László csoportvezető főügyészségi ügyész és dr. Szabadi Péter osztályvezető főügyészségi ügyész focirajongóként önként jelentkeztek 13 évvel ezelőtt, hogy dolgozhassanak az ügyön. Akkor még nem tudták, hogy több tízezer oldalas, 68 vádlottas, nemzetközi gigabotrány ügyészeiként részesei lesznek az első magyar részvételű nemzetközi nyomozócsoportnak – írták Magyarország Ügyészsége Facebook-oldalán.

Dr. Angeli László és dr. Szabadi Péter abba is beavatják a nézőket, hogyan tájékozódtak az ázsiai fogadóirodák labirintusában és miként ismerkedtek meg a futball alvilágának vezéralakjaival.

Az egri focicsapat tagjai is értintettek voltak a nyomozásban. Portálunk akkor így számolt be a fejleményekről.

A megalapozott gyanú lényege szerint a korábbi "bundaügyben" 2011. június 30-ától 2013. április 9-éig előzetes letartóztatásban és azóta házi őrizetben lévő K. Zoltán és L. Mátyás gyanúsítottak a házi őrizet alatt is kapcsolatot tartottak fenn a mérkőzések manipulációjára szakosodott elkövetői körrel, akik a két gyanúsított tudtával és beleegyezésével játékosokat vesztegettek meg. Az ehhez szükséges vesztegetési pénzt K. Zoltán és L. Mátyás biztosította, illetve biztosította volna. A gyanúsítás szerint a manipuláció 6 tavaszi NB1-es labdarúgó-mérkőzést érintett - állt a közleményben.

K. Zoltán gyanúsított a KNYF szerint a gyanúsítással szemben panasszal élt, vallomást nem tett, de tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. L. Mátyás szintén panaszt jelentett be, és vallomást tett. Utóbbi lakásán tartott házkutatás során a KNYF adathordozókat, számos okiratot, illetve 3,7 millió forint és 4 ezer euró készpénzt foglalt le.

Június elején hét embert, köztük korábbi élvonalbeli futballistákat fogott el a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint egy bűnözői csoport anyagi ellenszolgáltatás fejében játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg, hogy élvonalbeli és utánpótlás-mérkőzéseket a számukra megfelelő módon alakítson, azokon a kért események, illetve a megfelelő eredmények szülessenek.

Június 12-én a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság által indított, fogadási csalásokkal összefüggő nyomozást, és a további eljárást a KNYF hatáskörébe utalta. Az úgynevezett második futballbundaügy nyomozása során a mostani két gyanúsítással 18-ra nőtt a gyanúsítottak száma. A manipulációval érintett futballmérkőzések száma továbbra is 14.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések