A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Joe Biden bejelentette: Vége a járványnak


„Láthatják, hogy senki sem visel maszkot, és mindenki egész jó állapotban van. Ezért úgy vélem, hogy most már változik a helyzet” – fogalmazott az USA elnöke. 

Joe Biden a CBS csatorna 60 minutes nevű műsorának a vendége volt vasárnap este. A Politico tudósítása szerint az elnök az adásban közölte: „A járványnak vége van”.

Kifejtette: még mindig problémát jelent a koronavírus, és még mindig sok tennivalójuk van vele, de pandémiáról szerinte már nem lehet beszélni.

Láthatják, hogy senki sem visel maszkot, és mindenki egész jó állapotban van. Ezért úgy vélem, hogy most már változik a helyzet” 

– fogalmazott Joe Biden.

A Fehér Házban meglepődtek

A Politico szerint az elnök kijelentései még Biden saját alárendeltjeit is meglepték, ugyanis két fehér házi dolgozó is azt nyilatkozta, hogy az interjú előzetes tervében nem volt benne az, hogy az elnök ilyen kijelentéseket tenne a műsorban.

Szintén a Politico hívta fel a figyelmet arra, hogy Joe Biden kijelentése ellenére a koronavírus még mindig terjed világszerte és az Egyesült Államokban is: közlésük szerint

az Egyesült Államokban több mint kétmillió új fertőzöttet regisztráltak az utóbbi négy hétben, és még mindig naponta több százan halnak meg koronavírus-fertőzöttként.

Mindemellett Joe Biden az interjúban elismerte azt, hogy a járvány miatt „elveszítettek egymillió embert”, és a pandémia pszichésen is jelentős problémákat okozott az amerikaiaknak, szerinte ez jól érzékelhető a mindennapokban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések