A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

III. Károly üzenete népéhez: Hűek maradunk édesanyám örökségéhez!


A brit király előre felvett beszédét kora este sugározták a tévécsatornák. 

Videóüzenetben szólt a néphez III. Károly brit király, a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet királynő fia, aki egy édesanyját ábrázoló kép mellett, fekete öltönyben és fekete nyakkendőben tartotta meg első, királyi beszédét. Tisztelettel adóznak II. Erzsébet öröksége előtt, melyekhez hűek maradnak – kezdte beszédét az uralkodó.

Az általa sugallt szeretet, csodálat és tisztelet vált uralkodásának védjegyévé”

– mondta. A királyi család mindegyik tagja tanúsíthatja, hogy ezeket a tulajdonságait a királynő melegséggel és humorral párosította, hogy mindig a legjobbat lássa az emberekben – tette hozzá. III. Károly megfogadta: azzal az idővel, ameddig Isten megáldja, fenntartja nemzetének alapelveit, ahogy azt tette rendíthetetlen odaadással édesanyja, II. Erzsébet.

Az új uralkodó felesége szerepére is kitért. Mint mondta: Camilla biztosan eleget tesz majd kötelezettségeinek, és tiszteletét fejezte ki felesége előtt.

Károly beszélt fiairól is. Az uralkodó Vilmos herceget elismerő szavakkal illette, és mint mondta, a walesi herceg méltó örököse lesz majd. Az uralkodó tisztelgett Megán hercegné és Henrik herceg előtt is, szeretetéről biztosította őket. 

Beszédének végén a Guardian tudósítása szerint III. Károly a királynőről beszélt, megköszönte a szeretetet és az odaadást, amelyben őket részesítette, miközben a nemzetet szolgálta. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések