A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jövőre öt ország „minden lehetséges jogi eszközzel” ránk erőltetné a globális minimumadót


„Készen állunk arra, hogy 2023-ban és minden lehetséges jogi eszközzel megvalósítsuk a globális tényleges minimumadóztatást” – jelentette ki Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia és Franciaország kormánya. 

„Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia és Franciaország kormánya pénteken közölte, hogy jövőre »minden lehetséges jogi eszközzel« bevezetik a globális minimális társasági adót, ha Magyarország nem szünteti meg uniós szintű ellenállását” – adta hírül pénteken a Portfolio.

„Minden lehetséges jogi eszközzel”

„Amennyiben a következő hetekben nem sikerül egyhangúságot elérni, kormányaink teljes mértékben eltökéltek abban, hogy betartják kötelezettségvállalásunkat” – fogalmaztak az öt kormány pénzügyminiszterei közös nyilatkozatban, egyértelmű üzenetet küldve a magyar kormánynak.

Készen állunk arra, hogy 2023-ban és minden lehetséges jogi eszközzel megvalósítsuk a globális tényleges minimumadóztatást”

– tették hozzá.

Varga Mihály pénzügyminiszter jelenlegi is a prágai ECOFIN-ülésen tartózkodik

Ennek fényében kifejezetten érdekes, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter jelenlegi is a prágai ECOFIN-ülésen tartózkodik. A nemrégiben a Facebook-oldalára feltöltött képek alapján épp Christian Lindnerrel tárgyalt. Feltehetően a globális minimumadó ügye is szerepelt a a tárgyalás napirendjén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések