A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hősies helytállásért ismertek el egy szoboszlói tűzoltót


Dobi Zsolt civilben vette észre, hogy ég egy helyi fatelep, azonnal megállt segíteni.


Eredményes munkájukért és hősies helytállásárét vettek át jutalmat csütörtökön a megyei katasztrófavédelem munkatársai.

A kapcsolódó közlemény szerint Pintér Sándor belügyminiszter a katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött 30 éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül szolgálati jelet adományozott Faragó-Flaskay Attila István tű. őrnagynak, a Berettyóújfalui Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnokának.

Tízéves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül szolgálati jelet adományozott a belügyminiszter Kovács Sándor tű. őrmesternek, a Nyíradonyi Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltójának is.

Dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ajándéktárgyat adományozott 50. születésnapja alkalmából Tar István Zsolt c. tű. törzszászlósnak, Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjének.

Az altábornagy hősies helytállásért elismerésben részesítette Dobi Zsolt c. tű. törzszászlóst, a Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltóját, aki március 28-án saját gépkocsijával Ebesről Hajdúszoboszlóra közlekedett. A Hajdúszoboszló Debreceni útfél 2. szám alatt lévő fatelep felől nagy füstre és lángokra lett figyelmes. Közelebb érve látta, hogy a fatelep udvarán raklapok, tűzifa és fűrészpor ég nagy területen. A tűz egy épületet és további faanyagot veszélyeztetett. Az épületről leolvadtak a redőnyök, a tető füstölt. Dobi törzszászlós felvette a kapcsolatot a Műveletirányítási Ügyelettel, akiket folyamatosan tájékoztatott az eseményekről. Az egységek megérkezéséig körbejárta a területet, megtalálta és megszerelte a tűzcsapszekrényt az ott található felszerelések segítségével, valamint egy vízsugárral megkezdte a beavatkozást.

A szakszerűen és időben végrehajtott beavatkozásnak köszönhetően megakadályozta a tűz továbbterjedését. A hivatásos egységek kiérkezése után sem hagyta el a helyszínt, segített a kár felszámolásában.

Az elismeréseket Szabó Imre tű. alezredes a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatóhelyettese adta át. 

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések