Hirdessen itt

Hadházy: Zugló 9. választókerületében szomorú, de sajnos egyáltalán nem meglepő eredmény született


A lódoktort elkeserítette a tegnapi időközi választás végeredménye. Mint ismert, a vérvörös budapesti kerületben is Fidesz-győzelem született...

Ezt írta a Facebookon:

„Ma Zugló 9. választókerületében szomorú, de sajnos egyáltalán nem meglepő eredmény született, a Fidesz jelöltje nyerte el a megüresedett mandátumot annak ellenére, hogy ellene sokkal többen szavaztak, mint mellette. Két nagyon jó ellenzéki jelölt is indult és bár én kifejezetten szerettem volna, nem volt köztük megegyezés. Így a nevető harmadik nyert.

Van ennek a választásnak néhány fontos tanulsága, amit érdemes levonni:

– Más, korábbi időközi választásokkal ellentétben a Fidesz szavazataránya – még ilyen alacsony részvétel mellett is – messze elmaradt az 50 százaléktól. Zuglóban tehát az időközi választásra jellemző alacsony részvétel mellett sem tudott érdemben erősödni a Fidesz.

– Az ellenzéki pártoknak érdemes továbbra is szigorú önvizsgálatot tartani és kellő alázattal hozzáállni a hasonló helyzetekhez. Az alacsony részvétel és a civil jelölt jó szereplése is azt mutatja, hogy a parlamenti pártok továbbra sem tudnak kellően vonzó alternatívát felmutatni az egyébként nem kormánypárti választóknak, még Budapesten sem. Bár már régóta időszerű lett volna, ez az eredmény is azt mutatja, hogy érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a jövőben hogyan tudnak együttműködni a parlamenten kívüli szereplőkkel!

– A pártoktól független jelölt jó szereplése egyrészt üzenet, hogy van igény a megújulásra. Másrészt viszont jelenleg még pont hogy akadálya volt a Fidesz legyőzésének. Azoknak a szereplőknek, akik a jelenlegi pártokon kívülről kívánnak beszállni a politikába, azt üzeni a zuglói választás, hogy az ambíción kívül nagyobb kompromisszumkészségre, megfontoltságra és sokkal több szervezésre, munkára van szükség.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések