A szilvás piskóta egyszerűen elkészíthető, légiesen könnyű, és sütőpor nélkül is puha, foszlós.
Egyszerűen elkápráztathatod a családodat vagy a vendégeket ezzel a könnyed szilvás piskótával. Az alapja egy hagyományos piskótatészta, amely a felvert tojáshabnak köszönhetően sütőpor nélkül is levegős lesz. Most még kapható friss gyümölcs, de a szezon végeztével befőttből is elkészítheted.
Hozzávalók 4 személyre
👉 35 dkg magozott szilva
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál cukor + 1 evőkanál a szilvához
👉 6 evőkanál liszt
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, szeleteld fel, és forgasd össze fahéjas cukorral. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Adagold hozzá előbb fokozatosan a hat evőkanál cukrot, és így verd tovább fényesre, majd pottyantsd bele egyenként a tojássárgákat. Ezt is robotgéppel keverd össze, ezután szitáld bele a lisztet, és fakanállal keverd el. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában. Szórd meg a tetejét szilvával, és told 160 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
Egyszerűen elkápráztathatod a családodat vagy a vendégeket ezzel a könnyed szilvás piskótával. Az alapja egy hagyományos piskótatészta, amely a felvert tojáshabnak köszönhetően sütőpor nélkül is levegős lesz. Most még kapható friss gyümölcs, de a szezon végeztével befőttből is elkészítheted.
Hozzávalók 4 személyre
👉 35 dkg magozott szilva
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál cukor + 1 evőkanál a szilvához
👉 6 evőkanál liszt
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, szeleteld fel, és forgasd össze fahéjas cukorral. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Adagold hozzá előbb fokozatosan a hat evőkanál cukrot, és így verd tovább fényesre, majd pottyantsd bele egyenként a tojássárgákat. Ezt is robotgéppel keverd össze, ezután szitáld bele a lisztet, és fakanállal keverd el. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában. Szórd meg a tetejét szilvával, és told 160 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
0 Megjegyzések