A grízes kevert süti a tésztájába kerülő joghurtnak köszönhetően olyan lágy és szaftos.
Ez az egyszerű grízes kevert süti tényleg elronthatatlan: csak keverd össze a hozzávalókat, és már tolhatod is a sütőbe. A joghurtnak és az olajnak köszönhetően marad sokáig puha. Még izgalmasabb, ha egy kevés narancshéjat is reszelsz hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
👉 35 dkg natúr joghurt
👉 15 dkg gríz
👉 5 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 dl olaj
👉 1 narancs reszelt héja
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 0.5 teáskanál szódabikarbóna
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
👉 baracklekvár a tetejére
Elkészítés:
A kétféle cukrot keverd habosra a tojásokkal, majd add hozzá a joghurtot, az olajat és a reszelt narancshéjat. Egy másik tálban keverd össze a grízt a liszttel, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával, adagold a tojásos részhez, és keverj belőle sima tésztát. Egy tepsit kenj ki vajjal, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a szélei aranybarnára pirulnak. Ha kész, vedd ki a sütőből, kicsit hagyd kihűlni, és kend le a tetejét vastagon baracklekvárral.
Ez az egyszerű grízes kevert süti tényleg elronthatatlan: csak keverd össze a hozzávalókat, és már tolhatod is a sütőbe. A joghurtnak és az olajnak köszönhetően marad sokáig puha. Még izgalmasabb, ha egy kevés narancshéjat is reszelsz hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
👉 35 dkg natúr joghurt
👉 15 dkg gríz
👉 5 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 dl olaj
👉 1 narancs reszelt héja
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 0.5 teáskanál szódabikarbóna
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
👉 baracklekvár a tetejére
Elkészítés:
A kétféle cukrot keverd habosra a tojásokkal, majd add hozzá a joghurtot, az olajat és a reszelt narancshéjat. Egy másik tálban keverd össze a grízt a liszttel, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával, adagold a tojásos részhez, és keverj belőle sima tésztát. Egy tepsit kenj ki vajjal, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a szélei aranybarnára pirulnak. Ha kész, vedd ki a sütőből, kicsit hagyd kihűlni, és kend le a tetejét vastagon baracklekvárral.
0 Megjegyzések