A tök zöldséges, darált húsos raguval töltve finom és laktató.
Használd ki, amíg még kapható a zöldség, és készíts belőle töltött tököt! Semleges íze miatt sokféleképpen felhasználható, színes zöldségekkel és darált húsos raguval megpakolva fejedelmi fogás varázsolható belőle.
Hozzávalók 4 személyre
👉 35 dkg darált hús
👉 2 tojás
👉 1 nagy főzőtök
👉 1 hagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 cukkini
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A tököt hámozd meg, felezd el, a belsejét kanállal kapard ki. A két fél darabot helyezd el egy tepsiben. A paprikát, a paradicsomot és a cukkinit mosd meg és szeleteld fel. A darált húst keverd el a két tojással, a reszelt hagymával és fokhagymagerezddel, a pirospaprikával, a sóval és a borssal. Gyúrj belőle masszát, és oszd el a kivájt tökökben. Takard le alufóliával, önts alá egy deci vizet, alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 50 percre, amíg a hús és a tök is megpuhul.
0 Megjegyzések