A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 illegális migránst csempészett a lengyel sofőr

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói befejezték az ügy vizsgálatát azzal a lengyel állampolgárral szemben, aki 30 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani. 

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 2022. szeptember 10-én 19 óra 12 perckor ellenőriztek egy lengyel honosságú kistehergépjárművet, amit a 44 éves lengyel férfi vezetett. A furgon átvizsgálása során az egyenruhások a raktérben 30 illegális migránst találtak, akik szíriai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Így velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el a rendőrök.

A sofőrt előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az egyenruhások a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések