A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szedres pite puha tésztából: szinte lekvárrá olvad a töltelék


Az omlós szedres pite hamisítatlan nyári édesség.


Egyszerű vajas gyúrt tésztából fantasztikusan finom szedres pitét állíthatsz össze. A hangsúly az alapanyagok arányán van: három rész liszt, két rész vaj, egy rész cukor. A töltelékbe érdemes egy kis almát is tenni, így a különböző ízek mennyei egyveleggé olvadnak össze.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához
👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 10 dkg porcukor
👉 2 tojássárgája
👉 1 csipet só
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
👉 1 tojás a tetejére

A töltelékhez
👉 50 dkg szeder
👉 1 alma
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál cukor
👉 0.5 evőkanál fahéj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyúrd simára, majd csavard folpackba, és tedd be a hűtőbe két órára pihenni. Amikor az idő letelt, szedd a tésztát kétfelé. Az egyik adagból nyújts egy kört, és egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett piteformában. Szurkáld be villával. Az almát reszeld le, majd keverd hozzá a szedret, a citromlevet, a lisztet, a cukrot és a fahéjat, és egyenletesen oszd el a tésztán. Nyújtsd ki a tészta másik felét is, és fedd be vele a gyümölcsös tölteléket. Tapaszd jól össze a széleit, és tedd vissza a hűtőbe fél órára, utána kend meg a tetejét felvert tojással, és nagyjából egy óra alatt süsd aranyszínűre.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések