Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paradicsommal sült, rozmaringos pillangócsirke: omlós, szaftos és szép fényes lesz a hús


Egy egyszerű, trükkös módszerrel különlegessé, még étvágygerjesztőbbé teheted a klasszikus egészben sült csirkét!


A sült csirke fenséges főfogás bármilyen alkalomra. Próbáld ki lapítva is! A pillangócsirke a szokásosnál sokkal gyorsabban, kevesebb mint egy óra alatt megsül, finom szaftos, a bőre pedig ropogós lesz. A kivágott csontos részt ne dobd ki, jól jön húslevesbe, de alaplének is tökéletes. Dobj a hús mellé a sütőbe paradicsomot is!

Hozzávalók

👉 1.5 kg egész csirke
👉 20 dkg koktélparadicsom
👉 3 ág rozmaring
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Az egész csirkét mosd meg, és törölgesd szárazra. Tedd egy vágódeszkára a mellével lefelé. Egy konyhai ollóval vagy éles késsel vágd ki a gerincét. Fordítsd meg a csirkét, majd a mellhús közepén lévő szegycsontot egy határozott mozdulattal roppantsd meg. Így a csirke kiterül. Dörzsöld be sóval, majd az olívaolajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a húst.

Rakd a csirkét egy zsiradékkal kikent tepsibe, tegyél mellé koktélparadicsomot, rozmaringot, önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és süsd 190 fokon körülbelül 45 percig. Akkor jó, ha a bőre ropogós, a hús pedig puha. Mielőtt felszeleteled, pihentesd legalább 10 percig.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések