A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orosz külügyminisztérium: A háborút Ukrajna provokálta ki!


A minisztérium egyik tisztviselője szerint az ukrán nacionalisták nyolc éven keresztül büntetlenül gyilkoltak orosz civileket.


Oroszország határozottan visszautasítja az Ukrajnával szembeni előzetes provokációtól mentes agresszió vádjait – közölte az orosz külügyminisztérium egyik magas rangú tisztségviselője a TASZSZ szerint.

„Szeretnénk határozottan visszautasítani az ellenünk felhozott, Ukrajna elleni »provokálatlan agresszió« vádjait. Kijev jelenlegi rezsimje puccsal került hatalomra, és rögtön üldözést, majd fegyveres harcot indított a Donbász orosz ajkú lakossága ellen. Nyolc éven át az ukrán nacionalisták szinte büntetlenül gyilkoltak civileket ezen a területen, és nagyszabású katonai bevonulásra készültek az Ukrajnától gyakorlatilag elszakadt köztársaságokba” – mondta Igor Visnevetszk, a minisztérium egyik tisztviselője a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló szerződés felülvizsgálati konferenciáján.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések