A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A brit hírszerzés: az ukránok elvágták az egyik legfontosabb orosz logisztikai útvonalat


Így problémás lehet a Krímből vasúttal utánpótlással ellátni a Herszonban állomásozó orosz erőket. 

A mai napon is közzétette jelentését a brit védelmi minisztérium, amelyben a Herszon körüli helyzet értékelése kapott fő hangsúlyt – írta meg a Portfolio.  A jelentésben az alábbi megállapításra jutottak:

Miután az ukránok sikeres támadást hajtottak végre egy lőszerszállító vonat ellen Herszon tartományban,

valószínűsíthetően nem maradt működésképes a Herszont a Krímmel összekötő vasúti vonal.

Az orosz csapatok várhatólag néhány napon belül helyre tudják állítani a vasúti összeköttetést, azonban a vonal sebezhetősége továbbra is megmarad, így problémás lehet a Krímből vasúttal utánpótlással ellátni a Herszonban állomásozó orosz erőket.

Egyre több civil próbálja majd meg elhagyni Herszont

Az oroszok úgy döntöttek, hogy a vasúti hidat fogják javasolni civil használatra a Dnyeper-folyón átívelő, nemrégiben súlyosan megsérült Antonovszkij-híd helyett. Az utóbbi hidat azonban szinte biztos, hogy használni fogják az oroszok katonai erők mozgatására és a csapataik utánpótlásának a biztosítására.

Várhatóan egyre több civil próbálja majd meg elhagyni Herszont és a környező részeket, ahogy folytatódnak a harcok és egyre kritikusabbá válik a régióban az élelmiszerhiány. Ez nyomást fog gyakorolni a közlekedési csomópontokra és a fontosabb utakra, aminek következtében várhatólag korlátozni fogják a civilek szabad mozgását.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések