A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes tejfölös, majoránnás krumplifőzelék: így nem lesz csomós


A majoránnás krumplifőzelék igazi szeretni való, házias fogás.


Van, hogy az egyszerű, őszinte ételek esnek a legjobban, mint ez a tejfölös, majoránnás krumplifőzelék. Hamar készen van, és semmi különös nem kell hozzá. A habaráskor a tejföl mellé mindig tegyél egy-két evőkanállal a főzőléből, ez a hőkiegyenlítés miatt fontos.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 3 dl tejföl
👉 3 babérlevél
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 kis vöröshagyma
👉 1 teáskanál majoránna
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Reszeld bele a hagymát, sózd, borsozd, adj hozzá babérlevelet, majoránnát, és lefedve kezdd el főzni. Nagyjából negyedóra alatt megpuhul. Ne nagyon hagyd magára, mert hamar szétfő. Közben készítsd el a habarást. A tejfölt kézi habverő segítségével keverd simára a liszttel, és adj hozzá néhány evőkanállal a főzelék levéből is. Az így kapott habarást lassan csorgasd a krumplihoz, közben folyamatosan kevergesd a habverővel. Forrald össze, amíg besűrűsödik, és tálalhatod is.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések