Hirdessen itt

Kitiltották két évre az aldebrői borászatot Egerből


11 igennel és három nemmel szavazta meg a közgyűlés az aldebrői Tóth és Tóth Borászat kitiltását az egri rendezvényekről a Tarna-patak szivattyúzása miatt.

Farkas Attila alpolgármester javaslatára városi médiafelületeken sem jelenhet meg a cég hirdetése – írta meg az egerhirek.hu.

Mirkóczki Ádám polgármester előerjesztésben kérte a testületet arra, hogy a Tarna folyó ügyében érintett aldebrői Tóth és Tóth Borászatot tiltsák ki az egri városi rendezvényekről. Mint fogalmazott a beadványban a városvezető – ökológiai katasztrófa és felbecsülhetetlen természeti kár következett be idén júliusban a Tarna folyón. A borászat az aszályos időszakban használta öntözésre a Tarna-patak vizét – számolt be a lap.

Mint írták, Mirkóczki Ádám polgármester a napirendi pontnál kifejtette, az előterjesztés valójában az egri márkát, mint borvidéket védi. Morális kötelességnek nevezte a kitiltást a polgármester, mely két évre szól az egri rendezvényekről. Hozzátette – ennek az ügynek a precedensteremtés a célja, hogy másnak eszébe se jusson ilyet tenni.

Mirkóczki Zita is felszólalt az ügyben, úgy vélte nem dönthetünk addig az ügyben amíg nincs hivatalos állásfoglalás.

Oroján Sándor a Fidesz-KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta: ez nem más mint egy médiakampány. Hatósági vizsgálat fogja eldönteni, hogy jogszerű volt a vízkivétel. Nem szerencsés az ilyen döntés.

Pápai Ákos szerint nem szimpla vízkivétel volt, csontszáraz lett a meder, támogatta a javaslatot. Pócs Alfréd elmondta, örül annak hogy kiálltak a civilek, komoly kártételnek nevezte a patak kiszáradását, ez erkölcsi, nem jogi döntés. Komlósi Csaba úgy véli, ilyen vehemenciával kellene küzdeni a városon belül is.  

Farkas Attila módosító indítvánnyal élt, javasolta a város közvetlen, vagy közvetett médiafelületen se kapjon lehetőséget a borászat.

Végül a grémium 11 igennel elfogadta a javaslatot a módosítóval együtt, ennek értelmében két évig nem vehet részt a borászat egri rendezvényeken és nem is hirdethet önkormányzati felületeken.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések