A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyalogos zónára figyelmeztetnek ezentúl Szeged egyik legkedveltebb területét a Móra Ferenc Múzeum előtt


A múzeum előtti köztéri szökőkút ugyanis különösen nyáron a gyerekek által kedvelt pancsolóhely, és egy tinédzser nemrég durván elgázolt egy kislányt a biciklijével, ráadásul épp a szökőkutas részben.

A Szegeder ír arról, hogy a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság egy előterjeztést adna be, amely szerint a Móra park 14 pontjára „gyalogos zóna" típusú forgalmi jelzőtáblákat rakjanak ki. 

Szegeden megnövekedett a kerékpározók száma, és az ehhez szükséges infrastruktúra kialakításában a város is segítséget nyújtott, de a Bizottság véleménye szerint ezzel párhuzamosan megnövekedtek a szabálytalanul közlekedő kerékpárosok. 

Legutóbb augusztus elején gázolt el egy tinédzser fiú egy nála valamivel fiatalabb lányt, éppen a szökőkútban. Erről az esetről videófelvétel is készült, amelyben azt írják, a fiú utána segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. 

Az már egy másik kérdés, hogy az átadás óta arra figyelmeztetik a szakemberek a szülőket, hogy nem ajánlatos a gyermekeket a csobogó szökőkútba engedni, annak zavartalan működéséhez vegyszereket, kénsavat, algaölőket használnak. 

Ennek ellenére a Móra Park területe valóban elsősorban a gyalogosoké, és csak másodsorban, nagy körültekintéssel lehet ott kerékpározni.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések