Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hagyományos fahéjas meggyleves tejszínnel: jól behűtve a legfinomabb


A hagyományos fahéjas meggyleves nagy melegben, jól behűtve a legfinomabb.


Nem mindenki szerette gyerekkorában a hagyományos meggylevest, pedig ha jól van elkészítve, garantált a siker. Nagy melegben különösen jólesik a hideg fogás. Készítsd el a klasszikus módon tejfölös habarással és benne főtt egész fahéjrúddal!

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg meggy
👉 10 dkg cukor
👉 5 szem szegfűszeg
👉 2 fahéjrúd
👉 2 dl tejszín
👉 1.5 dl tejföl
👉 1 l víz
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A meggyet magozd ki, tedd egy fazékba, keverd el a cukorral, öntsd fel vízzel, add hozzá a szegfűszeget, a fahéjat és a sót, és lassú tűzön kezdd el főzni. Nagyjából húsz perc kell neki, amíg megpuhul. Addig a lisztet keverd ki a tejszínnel és a tejföllel. Adj hozzá egy evőkanállal a főzőléből is, majd csorgasd a habarást a levesbe, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve sűrítsd be néhány perc alatt. Várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl, és ekkor tedd be a hűtőbe, hogy az ízei ott érjenek igazán jól össze. Tálalás előtt a fahéjrudakat és a szegfűszeget halászd ki belőle.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések