Akkor az igazi a csokitorta, ha az omlós piskótalapok közé sok-sok édes krém kerül.
Ennek a klasszikus csokitortának az alapja egyszerű kakaós piskóta, a tölteléke pedig mennyei, olvasztott csokis, mascarponés krém. A tejszínt akkor tudod jól habbá verni, ha hideg, de a legjobb eredmény elérése érdekében érdemes egy kevés habfixálót is használni hozzá.
Hozzávalók 12 szelethez
A tortalaphoz
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál porcukor
👉 5 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 1 csipet só
A krémhez
👉 50 dkg mascarpone
👉 15 dkg porcukor
👉 8 dkg étcsoki
👉 6 evőkanál kakaópor
👉 3 dl hideg habtejszín
👉 1 csomag habfixáló
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A tortaalap elkészítéséhez a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Adagold bele először folyamatos keverés mellett a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat. Végül szitáld hozzá a kakaóporral elkevert lisztet, de ekkor már csak fakanállal keverd. A tésztát szedd két egyforma adagra. Kanalazd az egyik részt sütőpapírral kibélelt tortaformába, és 180 fokon negyedóra alatt süsd készre, majd ugyanígy süsd ki a maradék tésztát is. Ha van két egyenlő formád, és be is férnek egyszerre a sütőbe, együtt is sütheted őket, ezzel is időt takaríthatsz meg.
Amíg a tészta sül, állítsd össze a krémet. A csokit olvaszd fel. A hideg tejszínt verd fel, majd öntsd bele a habfixálót, és így keverd még, amíg jó kemény lesz. A mascarponét kanalazd egy tálba, öntsd hozzá az olvasztott csokit, majd szórd bele a porcukrot és a kakaóport is, és keverd simára. Ha a mascarpone túl kemény lenne, egy-két evőkanál tejjel lágyíthatod. Végül forgasd a kakaós krémhez a felvert tejszínhabot.
A krémből halmozz jó két centi vastag réteget az egyik kihűlt piskótalapra, fedd be a másik lappal, vékonyan vigyél fel a tetejére és az oldalára krémet, és tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy megdermedjen. A pihentetési idő leteltével oszd el rajta a maradék krémet, majd tedd vissza a hűtőbe egy órára, hogy könnyen szeletelhetővé váljon.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések