A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felújították a járdát és új parkolóhelyeket is kapott a Mikes Kelemen utca Zalaegerszegen


A Kovács Károly Városépítő Program részeként 2024-ig 15 milliárd forintos ráfordítással 91 út, járda, tér és parkoló újul meg, vagy épül.

Zalaegerszeg két forgalmas gyűjtőútja, a Dózsa György és a Jókai Mór utcák járdái között a gyalogos forgalom biztosítására korszerű járda épült a Mikes Kelemen utcában, továbbá a társasházi ingatlanoknál parkolók létesültek és megújult a feltáróút is.A beruházás kormányzati támogatással, a Kovács Károly Városépítő Program részeként valósult meg 70 millió forint ráfordítással.

Idén tavasszal a járda alatt elhelyezkedő szennyvízcsatorna 200 méter hosszú szakasza már kiváltásra került 50 millió forintból. A most elkészült beruházás során 127 méter hosszban két gyalogos szembe közlekedését lehetővé tevő aszfaltburkolatú gyalogjárda épült a Mikes Kelemen utca déli oldalán a Dózsa György utca és a Jókai Mór utca járdái közötti szakaszon.


A Mikes Kelemen u. 8. számú társasházi ingatlan nyugati oldalán található feltáró út 62 méter hosszban burkolatmegerősítést kapott. A feltáró úthoz nyugat felől csatlakozó 4 db merőleges és kelet felől 1 db párhuzamos állású térkőburkolatú parkoló létesült. A feltáró út és a parkolók felületéről a csapadékvíz összegyűjtésére a feltáró út alatt 55 méter hosszban zárt csapadékcsatorna épült, mely átvezetésre került a Mikes u. északi burkolatszélében található csapadékcsatorna gerincen található 80 cm átmérőjű betonaknába mint befogadóba.

A társasházak közötti lakóutak csapadékcsatornái is átkötésre kerültek a Mikes u. északi oldalán lévő gerinccsatornára. A csapadékcsatorna átkötések felett a Mikes utca burkolat-aszfaltozása is megtörtént.

A Dózsa György u. 52. szám alatti társasház déli bejáratánál lévő csatlakozó út is teljes pályaszerkezettel, 2 réteg aszfalt beépítésével megújult.


A feltáró út melletti Mikes u. 8. társasház két lépcsőházbejáratában új aszfaltburkolat épült.

A feltáró út és a gyalogjárda környezetének helyreállítása termőföld terítéssel és füvesítéssel, illetve a járda északi oldalán lévő árnyat adó fasor metszése és állagmegóvása is megtörtént – tudtuk meg Balaicz Zoltán polgármester Facebook oldaláról.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések