A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezek voltak Orbán Viktor legsikeresebb mondatai Dallasban a Newsweek szerint


Az amerikai lap összegyűjtötte a legátütőbb sikert elérő hat pontot Orbán Viktor CPAC-en elmondott beszédéből.  

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mondott múlt héten csütörtökön a világ legjelentősebb konzervatív konferenciáján, a CPAC-on. Az amerikai közönség gyakran éljenzett a beszéd során, és a végén állva tapsolták meg a miniszterelnököt. A „Hogyan harcolunk” című beszéd során Orbán Viktor számos témát érintett, kitért a migrációra, a házasság intézményére és a kommunizmus bukására is – írja a Newsweek.

Ennek kapcsán az amerikai Newsweek a magyar miniszterelnök beszédében azonosította a legátütőbb sikert elérő 6 pontot:

1.

Orbán Viktor elismerően szólt az Egyesült Államokról, amiért segített Magyarországnak legyőzni a kommunizmust, miután a Szovjetunió leverte az 1956-os magyar forradalmat. 

„Mi, magyarok legyőztük a kommunizmust, amelyet szovjet csapatok és fegyverek kényszerítettek ránk” - mondta Orbán: „Eltartott egy ideig. 1956-ban kezdtük a harcot, és 1990-ben győztünk. De megcsináltuk, apáink adták le az első lövést. És mi, az ő fiaik, megnyertük a háborút. Tudjuk, hogy mit köszönhetünk Ronald Reagannek”.

2.

Hatalmas éljenzést váltott ki a republikánus tömegből, amikor a Donald Trump felfogására emlékeztető, elutasító magyar álláspontról beszélt az illegális migrációval kapcsolatban: „Mi voltunk az elsők Európában, akik nemet mondtunk az illegális migrációra, és megállítottuk az illegális migránsok invázióját”.

3.

 A miniszterelnök ugyancsak vastapsot kapott a konzervatív közönségtől, amikor arról beszélt, hogy 2010-es kormányra kerülése óta csökkent az abortuszok száma Magyarországon. 

„Az elmúlt tíz évben a házasságkötések száma megduplázódott, az abortuszok száma pedig felére csökkent Magyarországon” – mondta.

4.

Magyarország Alaptörvényének felolvasása közben Orbán Viktor elismerő tapsot kapott, miközben azokat a sorokat idézte, amelyek szerint a házasságnak egy férfi és egy nő között kell létrejönnie. 

„Magyarország védi a házasság intézményét, mint egy férfi és egy nő szövetségét” – tette hozzá a miniszterelnök.

5.

Orbán Viktor még nagyobb tapsot kapott, amikor kijelentette: „az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén. Pont, vita lezárva”.

6.

Végezetül pedig a teljes közönségből éljenzést és vastapsot váltott ki, amikor „elküldte a globalistákat a pokolba”. 

„Láttuk, milyen jövőt kínál a globalista, uralkodó osztály. De mi más jövőt képzelünk el” – mondta Orbán. „A globalisták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem”.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések