A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elítélték a férfit, aki meg akart erőszakolni egy nőt Debrecenben


Két év két hónap börtönt kapott nem jogerősen.  

Szexuális erőszak bűntettének kísérletében bűnösnek mondta ki és 2 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte a debreceni járásbíróság csütörtökön azt a 33 éves férfit, aki július 30-án a debreceni Erzsébet utcán megtámadott egy fiatal nőt. Az ítélet nem jogerős.

Az ítéletet bíróság elé állítás keretében hozta meg a Debreceni Járásbíróság augusztus 18-án. A tárgyaláson a vádlott tettét elismerte, együttműködő volt és megbánó magatartást tanúsított

– tudatta közleményben dr. Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2022. július 30-án 2 óra körül ittas állapotban a Debrecen, Erzsébet utcai buszmegállóban figyelt fel a sértettre, aki telefonnal a kezében sétált a Nagyállomás irányába. A vádlott ekkor elhatározta, hogy erőszakosan közösülni fog a nővel. A férfi követte a sértettet, amikor pedig elhaladt mellette, akkor úgy tett, mintha a busz menetrendjét nézné. A sértett tovább sétált, majd körülbelül 50 méter után a férfi utolérte a nőt, akit hátulról átkarolt és lefogott. A támadó ráfogott a telefonáló sértett mobilkészülékére is, hogy a telefonbeszélgetést megszakítsa. Ezután a vádlott a nő nyakát megfogta, fizikai erőfölényét kihasználva felemelte a megrémült sértettet, aki sikítani kezdett.

A férfi a nőt az Erzsébet utca melletti bérházak irányába akarta vonszolni azzal a szándékkal, hogy a sértett akarata ellenére közösüljön vele. Mivel a nő a kiabálást nem hagyta abba, a férfi megijedt, a sértettet elengedte, majd a Nagyállomás irányába menekült.


Az esetről bejegyzést tett közzé valaki egy internetes közösségi oldalon, amely a rendőrség tudomására jutott, a Debreceni Rendőrkapitányság pedig azonnal nyomozást rendelt el. A bűncselekmény elkövetőjét a nyomozók azonosították, és őt 2022. augusztus 16-án Kecskemét közelében elfogták.

Dr. Süvöltős Zsuzsa bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi büntetett előéletű, egy alkalommal volt büntetve kisebb tárgyi súlyú vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt, továbbá az ittas állapotban történő elkövetést. Ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott részletes beismerő vallomást tett, megbánó magatartást tanúsított, valamint azt, hogy cselekmény kísérleti szakban maradt.

A Debreceni Járásbíróság ítélte nem jogerős, az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések