A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyet az autóra, egyet a sofőrre húzott egy mérges bringás Hajdúböszörményben


A rongáló elkerülheti a bírósági felelősségre vonást.


A vádlott idén március 10-én 17 óra körül Hajdúböszörményben, egy egyirányú utcában biciklizett, azonban a keskeny úton a sértett úgy várakozott a személygépkocsijával, hogy a férfi nem tudott mellette elmenni, le kellett szállnia, és a füves útpadkán kellett tolnia a kerékpárt, amin feldühödött – részletezi az eset körülményeit a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Közleményük szerint amikor a férfi elhaladt az autó mellett, hangos szóváltásba keveredett a sértettel, majd letette a kerékpárját, és visszament a járműhöz, amelynek a tetőlemezére erőteljesen ráütött. Ennek következtében az autóban több mint 100 ezer forint kár keletkezett.

Ezt látva a sértett szóvá tette a vádlott magatartását, aki ezt követően odament a vezetőülés mellé, és a nyitott ajtón keresztül megütötte az ott ülő sértett arcát.

A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, intenzitására és a sérült testtájékra, a gyanúsított szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult – közölte az ügyészség, hozzátéve: a férfi cselekménye súlyos testi sértés bűntette kísérletét és kisebb kárt okozó rongálás vétségét valósította meg.

A nyomozás során a vádlott beismerte és megbánta a bűncselekmények elkövetését, mindemellett kérte az ügy közvetítői eljárásra utalását, amelyhez a nyomozás során a sértett is hozzájárult.

Tekintettel arra, hogy az eljárás felfüggesztésének és az ügy közvetítői eljárásra utalásának a jogszabályi feltételei fennálltak, a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség határozatával a büntetőeljárást 6 hónapra felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Amennyiben a közvetítői eljárás eredménnyel zárul, abban az esetben a járási ügyészség a vádlott ellen indult büntetőeljárást meg fogja szüntetni.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések