A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vera Jourova: Az EU-nak a saját háza táján kellene rendet tennie


Oroszország Ukrajna elleni támadása szerinte figyelmeztetés az Európai Unió számára. 

Vera Jourova, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy Lengyelország és Magyarország továbbra is „komoly aggodalmakat” okoz az Uniónak.

Oroszország Ukrajna elleni támadása szerinte figyelmeztetés az Európai Unió számára, hogy „tegyen rendet a saját házában”, tartassa be a demokratikus normákat, amelyekben az olyan nemzetek, mint Lengyelország és Magyarország továbbra is elmaradnak.

Jelentésében úgy fogalmazott,

hogy az EU kudarcai aláássák annak hitelességét.”

A jelentés szerint továbbra is komoly aggodalomra ad okot, hogy Magyarország nem ért el eredményeket a magas rangú tisztviselőket és közvetlen körüket érintő korrupciós vádakkal kapcsolatos nyomozások terén, valamint probléma „a korrupció kivizsgálásának és vádemelésének mellőzésére vonatkozó határozatok bírósági felülvizsgálatának hiánya”, különösen „olyan környezetben, ahol a magas szintű közigazgatásban nem kezelik a klientelizmus, a favoritizmus és a nepotizmus kockázatát”.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések